Badkleding

‘Geen fratsen, gewoon een flatterende, passende bikini’

Geen gedimd licht. Geen paskamer met fluwelen gordijnen en geen romantische muziek. De werkruimte waar Yolanda Zantingh (48) uit Wateringen bikini’s, badpakken en bh’s op maat maakt, lijkt in niets op een lingeriewinkel. Het is een zakelijke ruimte met naaimachines, een voorraad stoffen, bakken vol ijzerwerk (haakjes, oogjes, beugels) en tl-balken aan het plafond.

https://www.ad.nl/den-haag/geen-fratsen-gewoon-een-flatterende-passende-bikini~aec13b56/

about:blankhttps://acdn.adnxs.com/dmp/async_usersync.html

AD Nicolette van der Werff 11-07-18

,,De vrouwen die hier komen, willen geen fratsen maar gewoon een mooie, flatterende, passende bikini. Of een badpak”, weet Zantingh. Haar custommade zwemgoed zit vol trukendozen. Extra stevig lycra als een buikje steun gebruiken kan of een bikinislip die aan de voorkant een laag model heeft en aan de achterkant hoog, zodat het niet alleen mooi staat, maar ook lekker zit. Een vernuftig topje voor een surfster die aan de ene kant degelijke stevigheid nodig heeft, maar ook de looks van een luchtig triangel bovenstukje wil.

Er komen hier ook jonge vrouwen met een figuur dat volledig in proportie is


© NICO SCHOUTEN

,,Als je denkt dat alleen moeilijke maten een op maat gemaakt badpak willen hebben dan vergis je je. Er komen hier ook jonge vrouwen met een figuur dat volledig in proportie is, maar die desondanks niet in de winkelstraat kunnen vinden wat ze willen. Zij brengen bijvoorbeeld hun afgedragen en versleten lievelingsbikini met het verzoek die in twee kleuren na te maken.”

Van alle uitdagingen die een vrouwenlijf kent bij het vinden van een fijne bikini, zijn de borsten de grootste. Jonge, slanke meiden met een cup G springen de tranen soms in de ogen als ze eindelijk een bikini aan kunnen trekken die ze past.

Kleuren

,,Van restmaterialen in allerlei kleuren maak ik eerst een pas-exemplaar. Puur om te kijken of alles zit zoals het moet. Pas daarna zet ik de echte bikini in elkaar. Een blij meisje wilde daar echter niets van weten. Ze kon niet langer wachten en ging met het ruw gestikte pasexemplaar in alle kleuren van de regenboog naar het strand.”

Een custommade bikini is niet voor een paar tientjes te koop. ,,Het is een investering van ongeveer 150 tot 185 euro. Vrouwen hikken er soms tegenaan om zo’n bedrag aan zichzelf te besteden. Als ze echter overstag zijn dan zie ik ze vaker terug. ‘Maak je in dit model ook een bh voor me’, vragen ze dan.” De lingeriewerkplaats bevindt zich op een industrieterrein in Wateringen. ,,Inmiddels kijken de mannen van het securitybedrijf hieronder ook niet meer op of om. Zij maken technische systemen. Ik eigenlijk ook”, zegt Zantingh lachend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *