Lingerie

Deze ondernemers maken voor elke vrouw lingerie: ‘Wij doen het met liefde, en dat voelen mensen’

GROOS Mooie lingerie hangt voor veel vrouwen gewoon in de winkel, maar lang niet iedereen kan zich zo gelukkig prijzen. Yolanda Zantingh van Yolanda Lingerie uit Wateringen maakt voor specifieke doelgroepen passende en vooral sexy lingerie.

https://www.ad.nl/westland/deze-ondernemers-maken-voor-elke-vrouw-lingerie-wij-doen-het-met-liefde-en-dat-voelen-mensen~a7fda1cf/?fbclid=IwAR2D5GgoYUxnMBs6owJ2L3H1ZI_NfeSGIgDukAzRsNnMUP5HoOx-BrV8ZXo&cb=3508de448f6827c79169b98627e58d86&auth_rd=1

AD Till Behne 30-6-22

© Thierry Schut

Welke doelgroepen worden wat jullie betreft over het hoofd gezien?
,,Wij maken lingerie voor vrouwen die borstkanker hebben gehad, maar ook erotische prothese-lingerie en club-en partywear. Vrouwen met grote maten kunnen bij ons terecht, net als crossdressers en transgenders. We maken alles zelf in ons eigen atelier, van het standaard productiewerk tot echt maatwerk.”

Wat vind je het leukste om te maken?
,,Mijn hart ligt bij de prothese-lingerie en de erotische lingerie. En dan voor mannen en vrouwen vanaf 35 jaar. Op die leeftijd zit niet iedereen meer ‘strak in het pak’, des te leuker om ze mooi aangekleed en met zelfvertrouwen naar huis te sturen. Bijvoorbeeld crossdressers, dus mannen die zich graag als vrouw kleden, gaan niet zo snel naar een gewone winkel om lingerie te passen. Hier kan dat wel. Bij ons loopt iedereen stralend de deur uit. Wij maken comfortabele, mooie en sexy lingerie, maar niet ordinair.”

Groos

Het Westland is veel meer dan alleen glastuinbouw, het wemelt er van de inspirerende ondernemers. In deze rubriek vertellen ze waarop ze ‘groos’ zijn.

Waar ben je ‘groos’ op?
,,Er zijn bijna geen ateliers in Nederland die dit doen, laat staan voor deze doelgroepen. Wij zijn uniek en kunnen iets bijzonders. Alles wordt hier ontworpen en geproduceerd, heel lokaal dus. En dat doen we in het Westland, waar het verre van vanzelfsprekend is.”

Geen typisch Westlands bedrijf dus?
,,Het atelier is in Wateringen en ik kom zelf uit Honselersdijk. Verder is er niet heel veel typisch Westlands. Het is toch een wat traditionele gemeente en er rust nog steeds een taboe op borstkanker en ook erotiek. Het zou mooi zijn als we die taboes kunnen doorbreken en er wat normaler mee om kunnen gaan. Er zijn ook veel vooroordelen. Omdat ik deze sexy lingerie maak, loop ik vast de hele dag in parenclubs. Onzin. Laten we met z’n allen iets minder oordelen. Iedereen mag er zijn, zoals hij of zij is. In alle vormen, maten en voorkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *